(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Svatební koláčky - rychlé a výborné
Potřebné ingredience
1 kg výběrové polohrubé mouky, 600 g másla, 8 žloutků, 100 g droždí, 100 g cukru, 1 van. cukr, strouhaná kůra z 1 citrónu
Postup přípravy
Droždí s trochou cukru a mléka utřeme.
Ze všech přísad vytvoříme bochánek a hned, bez vykynutí, vyválíme.
Tvořítkem vykrajujeme koláčky asi jako 5 Kč. Na každý dáme nádivku, ale ještě před upečením potřeme těsto rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Po upečení potřeme koláčky rozpuštěným máslem s trochou rumu a obalíme v cukru.
Ze všech přísad vytvoříme bochánek a hned, bez vykynutí, vyválíme.
Tvořítkem vykrajujeme koláčky asi jako 5 Kč. Na každý dáme nádivku, ale ještě před upečením potřeme těsto rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Po upečení potřeme koláčky rozpuštěným máslem s trochou rumu a obalíme v cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé